Please log in

Registration Forgot password


Comment
B.H.M. + Albánia SH20!!! 2019.05.15-19.
Departure date May 15, 2019 Tour type Társas gurulás Max group size: 8
Arrival date: May 19, 2019 Difficulty: 3 Organizer: MotorralEuropaban
Distance: 1800 Appr. speed: None Tour id: 6009
Tour type: Társas gurulás


Participants:    0 persons 0 motor
Description:
Ez egy szuper kis Balkáni Túra lesz 5 napban. Motorozás jó minőségű utakon, hegyekben, tengerparton. Belekostolunk a Jadranska magistrala-ba, az Albán mindennapokba és ki nem hagyjuk a pazar SH 20-as útat. A hely zseniális, az útak újjak, az aszfalt pedig parádés. Lekoptatjuk a “majrécsíkot” az tuti! Országhatárokat lépünk át, -ki, -be. Ízelítőt veszünk a helyi gasztronómiából + a helyi sörökből. Makarska, Kotori öböl, Durmitor hegység, Piva kanyon, Niagara Falls, Szarajevó óvárosa csak ennek a megkoronázása lehet. A meseszép Piva-kanyontól a szánk tátva marad. Éjszakánként minőségi hotelekben térünk nyugovóra.

1., Nap Szerda
Pécs(H)-Makarska(HR) 480km
Nyugatnak indulva egészen Barcsig robogunk, ahol délnek fordulva keresztülvágunk Horvátországon és belépünk Bosznia-Hercegovinába. Banja Luka után felkapaszkodunk a bosnyák hegyekbe. Mesés tájakon és kis forgalmú utakon motorozva érjük el a Horvát határt. Tengerparti gurulással zárjuk napunkat. Az esti program: közös vacsora, ismerkedés, városnézés, esetleg fürdés a medencében vagy akár az Adriában!

2., Nap Csütörtök
Makarska (HR) – Budva (MNE) 320km
Reggeli kávénkat kényelmesen elfogyasztjuk a teraszon, majd hajrá. Irány a hegy teteje! Ezután már nem is lesz más dolgunk, mint hogy jókat motorozva elérjük esti szállásunkat. DE azért még lesz határátlépés be és ki. A horvát nagyfal. Megcsodáljuk Dubrovnik városát madártávlatból. Kotori öbölben megúsztatjuk a mocikat (csak a komppal). Irány a tengerparti szállásunk. Közös vacsora után felfedezzük a várost.

3., Nap Péntek
Budva(MNE)-Budva(MNE) 310km
Csomagok nélkül vágunk neki a mai napnak hiszen ezzel a szállással duplázunk. Kávézunk a vízesésnél, felsorakozunk a határnál. Nagyon fogjuk várni az SH-20 képekről már jól ismert kanyarjait. És végigmotorozzuk. Fotózunk az üvegkilátóból és lekoptatjuk a majrécsíkot. Kanyar kanyar. Az autósok a felső szakaszára már nem merészkednek, úgyhogy miénk a pálya. Hátra arc, vissza is csapatás! Tuti “kis” étteremben ebédelünk, megpihenünk, hogy erőt gyűjtsünk a hazaútra.

4., Nap Szombat
Budva(MNE) – Szarajevó(BIH) 350km
Célkeresztben a Kotori öböl. Ez a hely könyörög a fotókért. A séta és a k.v. után irány Szarajevó. Minőségi utakon érjük el Montenegró északi hegyeit. Igen ez a Durmitor hegység nemzeti parkja. Végiggurulunk az “egysávoson”, lövünk néhány jó fotót. Mikor azt hisszük, hogy ennél nem lehet szebb, na akkor érünk a Piva-kanyonba. Víztározó, gát, alagutak, völgyhíd!! Az állunk a tankot veri!!
Következik a „fahíd”, melyen áthaladva érkezünk Boszniába. Motorosoknak megálmodott utakon érjük el a mai szállást. Közös vacsi és esti séta az óvárosban. Elképesztő az biztos.

5., Nap Vasárnap
Szarajevó(BIH) – Pécs(H) 380km
Reggeli után, teli gyomorral nekivágunk a hazaútnak. Samacnál Horvátországba, Harkánynál Magyarországra lépünk be. Közös harkányi fagyizással zárjuk ezt a túrát.

Menetrend, program(ok):
www.motorraleuropaban.hu

Koltsegek:
295€


Meeting points
( Add new meeting point )
Address Region Coordinates Arrival here Leaving here Note I join here

Hozzászólások:Participants: 0 Persons, 0 bikes
Felhokep
Hirdetések
Member count: 26951