Please log in

Registration Forgot password


Comment
A sokszínű Marokkó motoros túra
Departure date March 13, 2018 Tour type Társas gurulás Max group size: 12
Arrival date: March 24, 2018 Difficulty: 3 Organizer: MotoAvantura
Distance: 2400 Appr. speed: None Tour id: 5857
Tour type: Társas gurulás


Participants:    0 persons 0 motor
Description:
Keleti bazárok, hatalmas hegyek, tevék, egzotikus látnivalók csodálatos tájak, végtelen sivatag, egzotikus fűszerek, mesés utak – ez Marokkó! . Gyere és fedezd fel velünk!

Gyere velünk és ismerkedj meg Marokkó lenyűgöző tájaival, kultúrájával és történelmével, egy fantasztikus motoros túrán. Az országnak gazdag történelme és erős keleti kötődése van. Látogass el Fez és Marakesh királyi városokba, ismerd meg az Atlasz hegység vidékét, nézd meg a sziklás kanyonokat és a sivatag változatos táját.

A túra Andalúziában, Malagában kezdődik, de már az első motoros napon komppal átkelünk Afrikába.
Sorban fognak érni az élmények: motorozunk a Rif hegység útjain, megnézzük Fez ősi városát, majd elérjük az Atlasz-hegységget és végül a Szaharát is. A régi álmod hogy a sivatagot egy teve hátán hódítsd meg itt valóra fog válni, mert az Erfoud oázisa ezt lehetővé teszi! A sivatagban egy pihenőnapot is eltöltünk.

A sivatag után újra motorozunk az Atlasz-hegységen. meglátogatjuk a Todra szurdokot és a Dades völgyet. Elérjük kasbahok régióját is - régi erődök vagy kastélyok - Quarzazate környékét. Innét a Tizi n'Tichka hágón keresztül Marrakesh a következő célpontunk. Itt ismét eltöltünk egy pihenőnapot, mert Marokkó negyedik legnagyobb városa mindenki számára kínál valamit.

Marrakech-ból az útvonal észak felé vezet tobább minket, de még mielőtt visszatérnénk Európába megnézzük a mesés Rabatot is. A motoros túra Malagában fog véget érni.

Nem csak ajándéktárgyakkal,de számtalan felejthetetlen élmeénnyel gazdagabban fogsz erről a motoros túráról hazatérni!

Járd be Marokkót a saját motoroddal vagy bérelj egyet a segítségünkkel!

1. nap: Érkezés Malagába, Sapanyolországba
Ezen a napon érkezik a motoros túra csoport Malagába, Andalúziába, Spanyolország legdélebbi tartományába. Ide lehet csoportosan a túraszervező szervezésében utazni vagy akár egyénileg is utazni! Megérkezésünk után elfoglaljuk a szállásunkat, a motorokat és kicsit megismerkedünk egymással mielőtt nekivágnánk Afrikának.

2. nap: Malaga - Chefchaouen
A marokkói motoros túra Malagaból veszi kezdetét és a partmenti úton Tarifaig megyünk, ahonnan komppal eljutunk Afrikába. A Gibraltár-szoroson keresztül fogjuk elérni a legendás Tangeri kikötőt. Fantasztikus motoros útvonalak várnak Téged is az ország északi részén fekvő Rif hegységben. A Rif-hegységet hosszú lankás völgy szeli át, itt épült fel 1471-ben egy erőd, mely körül épült Chefchaouen vagy másképpen Chaouen, kék városa, ahol egy éjszakát tölthetsz el. Itt már ízelítőt kapsz Marokkóból!

3. nap: Chefchaouen - Fez
Észak-Marokkó nagyon zöld, dombokkal és őszi búzamezőkkel. Ez a kép Marokkóról mindig meglepetést okoz az embereknek! Ezek a dombok kzözött kanyarogva Volubilis római romkhoz megyünk.A mai napon az ősi császári és egyetemi város Fez lesz a végcél. Áthaladunk a volt Francia - Spanyol gyarmati határ ellenőrzőpontján,majd Északnyugat-Marokkó legnagyobb folyóján (Sebou) is. Miután megérkezünk Fez óvárosát, mely évszázadokon át csomópontja volt alegtöbb afrikai karavánnak, te is felfedezheted.

4. nap: Fez - Merzouga
A Közép- és Magas Atlasz, ez a két hatalmas hegység várja, hogy egy nap alatt Északról Délnek tartva átkerüljünk rajta. Az Atlasz hegység egy természetes éghajlati határ Marokkóban. A mai szakasz a hófödte középhegységgel veszi kezdetét, és a dél-marokkói Szahara sivatag vörös homokdűnéi között fejeződik be.
A Ziz-folyó kanyonján és a légiósok által épített alagutaon keresztül, hagyjuk el a hegyvidéket és érkezünk meg a Tafilalet régióba, a marokkói Szaharában lévő oázisok legdélibb csoportjába.
Ezen a vidéken pálmák nőnek ameddig a szem ellát. Áthaladunk az egykori karaván útvonalon és kis a homok nyelvek az aszfalton már a sivatag előjelei. A nap végére megérkezünk Merzougaba a homok dűnék közé.

5. nap: Merzouga - Pihenő nap a sivatagban
Ez a nap pihenőnap! Lazíthatsz a medencénél, mehetsz a hammamba, vagy egynapos kirándulást tehetsz az Erg Chebbi homokdűnéi között. A sivatagot felfedezhetett teveháton, terepjárokkal, quadokkal és könnyű terepmotorokkal egyaránt. Ez egy nagyszerű nap hogy tégy egy tevetúrát a dűnékbe, és megnézd a naplementét a legmagasabb dűne tetejéről!

6. nap: Merzouga - Dades
A pihenő nap után a sivatag szélén elegendő energiát nyertél, hogy folytasd a túra legizgalmasab részét. Az útvonal visszatér a hegyekbe és távol a főutaktól felfedezheted a termékeny völgyeket az Atlasz hegységben. Itt megismerheted a Berberek egyszerű életmódját. A napi szakasz abszolút fénypontja a Todra srudok (Todra Gorge), mely a 200 méter magas egyenes falával és a keskeny kanyonjával fog elámítani! Ez az a Marokkó, amelyről mindig is álmodottál!

7. nap: Dades - Ouarzazate
Ma reggel elindulunk a kanyonba, hogy megismerkedjünk a négy híres hajtűkanyarral, amit minden képről felismersz! A Dades-szurdok vörös szikla formái úgy emelkednek ki a földből, mint valami a hosszú ujjak. A kanyonba egészen 60 kilométer mélyen bemotorozunk. Reggel iszunk egy kávét a szurdok legszűkebb pontján, ahol a Dades lenyűgöző kilátással vár.
A kasbah ösvény nyugat felé halad, mit mi rendületlenül követünk. Az Atllasz déli odalán az útvonal mentén ókori agyagvárak mellett haladunk el, mely a karavánok történeteinek a tanúi voltak. Ezt a területet a filmesek is szeretik díszletként használni. Ouarzazate közelében sok elfeledett film díszlet is található.
Nem messze innen, Timbuktu és Marrakesh között a régi karaván útvonalon található Ait Benhaddou falu, amelynek az óvárosa az UNESCO világörökség listáján szerepel.

8. nap: Ouarzazate - Marrakesh
Mai nap egy igazi "kanyarvadász" nap lesz! Kilométereken keresztül, folyamatosan kanyarok várnak rád a Tizi-n-Tichka hágon a Magas-Atlasz hegységben. Láthatsz hófedte hegycsócsokat csúcsat és motorozhatsz hajtúkanyarokaban egészen a császári városig, ami nem más mint Marrakech. A Tizi-n-Tichka hágó a legmagasabb azsfatozott hegyi átjáró Észak-Afrikában. A hágó tetején természetesen megálunk egy fényképre. Megérkezve Marrakeshbe, meglátogatjuk a híres Jemaa el-Fna téret még vacsora előtt.

9. nap: Marrakesh - Pihenőnap
EZ a nap ismét egy pihenőnap! Ismét te döntöd el mit szeretnél esetleg elmotorozhatsz az Essaouira halászfaluhoz, majd délután Marakkechben megnézhetet a medinat és a történelmi városrészt. Dönthetsz úgy is hogy egész nap a szálloda medencéjében lazítasz!

10. nap: Marrakesh - Rabat
Búcsút intünk Marrakeshnek, amit már csak a visszapillantó tükörben fogsz látni egy darabig. Ettől a naptól Északnak fogunk tartani. Az útvonal az Atlanti-óceán hosszú partvonala mentén vezet, ahol Casablanca és Rabat körvonalai már jól felismerhetőek lesznek. Amíg meg nem rékezünk Rabatba, Marokkó fővárosába, addig élvezni fogod az ország termékeny vidékein keresztül vezető kanyargós útjait.

11. nap: Rabat - Malaga
Kora reggel napfelkelte után a meglátogatjuk az ikonikus Hassan tornyot, majd búcsút intve Rabatnak az Atlanti-óceán partja mentén Tangers felé haladunk. Itt kompra szállunk és visszatérünk Európába, ami azt jelenti hogy Marokkó kalandjaid lassan véget érnek. Az estét a túra kezdőpontján Malagában fogjuk tölteni.

12. nap: Hazautazás Malagából, Spanyolországba
A motorokat átadva szállításra, a repólő indulásáig te döntöd el mivel töltöd az időt. Itt már sajnos véget ért a túra nincs más hátra mint hazautazni és az élményeket felidézni a hazafelé vezető úton.


▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬

MOTOROS TÚRA RÉSZVÉTELI DÍJAI

- MOTOROS - SAJÁT MOTORRAL: € 2150
(Motoros 2 ágyas szobában megosztva valakivel)

- - MOTOROS UTASSAL - SAJÁT MOTORRAL: € 3290
(Motoros és utasa francia vagy kétágyas szobában)

MOTOROS EGYÁGYAS SZOBÁBAN - SAJÁT MOTORRAL: €2600
(Motoros egyedül egy szobában)

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬

Részvételi díj tartalmazza:
✔ Szállást a túra teljes időszakára kiváló minőségű szállodákban, a nélkülözhetetlen marokkói hangulattal - szállodák és riádok
✔ 11 reggelit
✔ 11 vacsorát
✔ Repülőjegy és transzfer árát
✔ Motorok szállítását Málagába (Spanyolország) és Málagából (Spanyolország) vissza - biztosítással
✔ Kompjegyet Marókkóba és vissza
✔ Túra információs csomagot mely információkat tartalmaz az útvonalról, szállásokról
✔ Túra vezetést


Nem tartalmazza a részvételi díj:
✖ Üzemanyag
✖ Italfogyasztás
✖ Baleset és utasbiztosítás
✖ Személyes szükségleteket
✖ Minden olyan szolgáltatás mely nem lett felsorolva, hogy tartalmazza

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬

BÉRMOTOR LEHETŐSÉG

Nincs motorod de szeretnél részt venni ezen a motoros túrán? Ki szeretnél próbálni egy másik motort? Megoldjuk! Tudunk neked bérmotort biztosítani a túra helyszínén.

Amennyiben ezen a túrán szeretnél bérelt motorral részt venni, mindenképpen kérj tőlünk előzetes ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével!

Bérmotor választása esetén, tipustól függően, a részvételi díj max. 30% - 40%-át tartalmazza a bréleti díjnak!

KÉRJ TŐLÜNK AJÁNLATOT BÉRELHETŐ MOTORRA

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬

TÚRAVEZETŐK

A jelentkezők létszámától függően amennyiben a létszám megköveteli 2 vagy több profi túravezetőt biztosítunk a motoros túra lebonyolítására!

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬

UTAZÁS A TÚRA KEZDŐPONTJÁHOZ REPÜLŐVEL

Ezen a túrán szükséges repülős utazás igénybevétele a túra kezdőpontjához, ami jelen esetben Malaga lesz Spanyolországban. Amikor jelentkezel erre a túrára meg kell eldöntheted, hogy szervezetten a túraszervező szervezésében vagy egyénileg saját szervezésben utazol a kezdőponthoz. (pl. Angliából vagy más országból jössz, esetleg több időt szeretnél abban a városban tölteni ahonnét a túra indul, stb.

Kérlek vedd figyelembe, hogy a repülőjáratok időpontja változhat, így nekünk is változtatni kell az indulás időpontját. Ez azt jelenti hogy max. 1 vagy 2 nappal indulhatunk előbb illetve később. Természetesen ez nagyon ritkán fordul elő, de ha erre a túrára jelentkezel ezt is számításba kell venned!

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬

MOTORKERÉKPÁR BEGYŰJTÉSE A SZÁLLÍTÁSHOZ

Amenniyben saját motorral vágsz neki a túrának, úgy azt az indulás dátuma előtt legkésőbb 5 nappal át kell adnod a szállítást végző cég telephelyén. Amennyiben nincs időd rá, esetleg rosszak az időjárási körülmények vagy csupán kényelmi szempontok alapján nem tudod eljuttatni a motoroad az általunk megadott címre, ebben az esetben kérheted tőlünk annak elszállítását. Ez egy külön szolgáltatást melynek a költségeit nem tartalmazza a részvételi díj! Ennek költsége függ attól milyen messziről kell a motort elszállítani! Természetesen a motor hazaérkezése után vissza is tudjuk szállítani hozzád amennyiben igény lenne rá!

A motorkerékpár szállításhoz történő begyüjtéssel kapcsolatos információkért, árakért lépj velünk kapcsolatba!

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬

MOTORSZÁLLÍTÁS

- A motorok indulás előtt min. 5 nappal az általunk megjelölt telephelyen át kell adni szállításra
- A szállítást egy erre kialakított tehergépjármű segítségével végezzük
- Az átvételkor minden motorkerékpárt lefényképezünk, ezeket a képeket még azon a napon a tulajdonosnak átküldjük emailben, hogy igazolni tudjuk a motor milyen állapotban került átvételre
- A motorok 4 ponton kerülnek rögzítésre szállítás előtt. A sérülékeny részeket betekerjük fóliával! Az általunk elvégzett rögzítés komolyabb mint amit a kompon vagy vonaton alkalmaznak!
- A motorokat zárt csomagtérben szállítjuk, nem nyitott futón!
- A szállítás során a rakomány (motorok) biztosítva vannak!
- A motoros ruházatot valamint a nagyobb csomagok a motorokkal együtt kerülnek szállításra, nem pedig repülővel!
- Amennyiben az oldal dobozokat le kell venni a motorról, akkor azokat külön fóliában tekerve elcsomagoljuk, hogy ne sérülhessen az utazás során!
- A motorokat hazaérkezés után 3-4 nappal ugyan azon a telephelyen lehet átvenni, mint amelyiken át lett adva szállításra szállításra!

▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬

MIN. 8 JELENTKEZŐ SZÜKSÉGES A TÚRA MEGRENDEZÉSÉHEZ (AZ UTAS NEM SZÁMÍT BELE!)

Bővebb információkért kattints az alábbi linkre:
https://www.motoavantu...

Menetrend, program(ok):
https://www.motoavantu...

Koltsegek:
2150 EUR


Meeting points
( Add new meeting point )
Address Region Coordinates Arrival here Leaving here Note I join here

Hozzászólások:Participants: 0 Persons, 0 bikes
Hoterkep
Hirdetések
Member count: 26809