Please log in

Registration Forgot password


Comment
Észak Velencéje - Szentpétervár
Departure date July 12, 2018 Tour type Felvonulás Max group size: 5
Arrival date: July 20, 2018 Difficulty: 5 Organizer: Dokypapa
Distance: 5000 Appr. speed: 120 Tour id: 5768


Participants:    1 persons 1 motor
Description:
Vannak fehér foltjaim és szeretek motorozni ,úton lenni .
Igazából ez egy meghívásos túra lenne , de jelentkezhetsz rá , ha bele férsz a létszámba és úgy döntök , jöhetsz ,már is örülhetsz, nem szeretnénk tömeges motorozást 4- max 5 fő jöhet ,
Nem árt ha jó a vasad , műszakilag , az is elvárt , hogy tudj motozni , legyen motoros múltad , az se lenne rossz , ha ismernélek, bár ez nem kötelező , nem erőltetem , csak az jöjjön , aki el tud viselni egy hétig , nincs egyénieskedés , le szervezek mindent , fizeted a szállásod , előre és beszerzed a vízumot előre , na akkor már benne vagy a tutiban , addig sehova :-) Remélem kellőkép el vettem mindenki kedvét , :-)
Ez egy baromi hosszú , de roppantul szuper túra lesz. CSAK MOTOROSOKNAK,.

1 nap Budapest-Bialystok 880 Km
2 nap Bialystok-Riga 520 Km
3 nap Riga-Tallin 310 Km
4-5 nap Talin - SztPétervár 370 Km
6-7 nap SztPétervár -Moszkva
715 Km
8 nap Moszkva-Minszk 715 Km
9 nap Minszk-Kielce 650 Km
10 nap Kielce -Budapest 520 Km
Ez így egész pontosan 4700Km
300 lityi nafta , stb , szállások reggelivel , a többit megoldod.

Oroszországban érvényes baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást (megkötése kötelező),
SzentPétervár
A reggelit követően városnézésre invitállak , amelynek során megtekintjük a nyüzsgő városközpontot, a lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij sugárutat, a Szt. Izsák Székesegyházat, a történelemkönyvekből híres Téli Palotát, a Nyári Kertet és a Felvonulás teret. Átsétálunk a Vasziljevszkij- szigeten és a Szenátus téren, ahol látni fogjuk I. Péter bronz lovasszobrát. A kirándulás során bemegyünk a Péter-Pál erődbe is, ahonnan Szentpétervár történelme indult, és megnézzük az orosz cári családok sírjait. Délután Palota tér keretén belül megtekintjük az Admiralitást, illetve a vezérkari épületet. Az egész utunk fénypontjaként fakultatívan ellátogathatunk a Téli Palota magvát képező Ermitázsba. Az Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, mely a Néva partján található. Nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett ún. Remete-lakról kapta, ami franciául Hermitage. Az uralkodó itt tartotta az első gyűjteményét. Azóta a világ egyik leghíresebb képzőművészeti gyűjteményévé nőtte ki magát. Csak néhány nevet idézve a gazdag kínálatból: Michelangelo, El Greco, Leonardo da Vinci, Rembrandt.

Moszkva
Moszkva hatalmas méretei és óriási távolságai miatt célszerű a tömegközlekedést igénybe venni, melynek legfontosabb (és turisztikai szempontból legérdekesebb) eleme a metró. Stockholmhoz hasonlóan, a moszkvai metró is világhíres, s egyben egyike annak a kevés figyelemre méltó (mondhatni szép) szocialista realista alkotásnak, amelyek a szocializmus idején készültek. Kialakításakor az is fontos szempont volt, hogy egy esetleges háború esetén megfelelő óvóhelyként is funkcionálhasson. 1935-ben kezdték építeni, 12 metróvonala és több mint 180 állomása van, melyek kialakítása valóban szép látványt nyújt festményeivel, mozaikmunkáival és díszkandeláberjeivel. Naponta kilenc millió utas utazik rajta (a világ második legsűrűbben használt metróhálózata), s a szerelvények 90 másodpercenként követik egymást csúcsidőben. A rendszer teljes hosszúsága csaknem 300 kilométer, az egyes állomások akár négy kilométerre is fekhetnek egymástól. Ezért, ezt kiegészítve Moszkvának jól kiépített busz-, sőt villamos és trolibuszhálózata is van. A turisták több városnéző buszjáratot is találnak.

De nézzük akkor, hogy mi az, amit feltétlenül látnunk kell!
A Kreml -A Vörös tér -A Vaszilij Blazsennij-székesegyház (Boldog Vazul-) -A Lenin Mauzóleum -A Kolomenszkoje -A Novogyevicsij kolostor -A Megváltó Krisztus székesegyház -és akkor még semmit nem láttunk vazz , kevés lesz a két nap , ennyi.

Menetrend, program(ok):

Koltsegek:


Meeting points
( Add new meeting point )
Address Region Coordinates Arrival here Leaving here Note I join here
(Dokypapa) Magyarország, Budapest https://goo.gl/maps/wLVZFpd9BHE2

(térkép)
None None https://goo.gl/maps/wLVZFpd9BHE2 Módosít Törlés
persons
motor

Hozzászólások:

Spapa June 21, 2017, 3:10 p.m. 112277
Menjünk jöv?re Nordkapp-ra. Szentpéterváron keresztül. :-)


Participants: 1 Persons, 1 bikes
, None
Dokypapa (1)
Hoterkep
Hirdetések
Member count: 26386