Please log in

Registration Forgot password


Red Baron - tapasztalatok?
Comment
Előző oldal
eröt (msg) 103 Nov. 20, 2016, 4:48 p.m.   reply to: 99 x
Szórakozik.Nem ez a stílusa.
     Reply to this


eröt (msg) 102 Nov. 20, 2016, 4:45 p.m.   reply to: 98 x
Ennyi a lényeg.A többi picsogás.A büdös életbe nem vennék tõlük semmit de nem is ekézem õket.Van piacuk tehát van veréb nagy tételben és nem csak itt.
Ui.:Ha új állapotú gép kell lehet választani kell márkakereskedõt.
Használtat venni meg ugye más mese.
Volt mindkettõbõl.Jó sok.
     Reply to this


kawa550 (msg) 101 Nov. 20, 2016, 9:39 a.m.   reply to: 100 x
:D
     Reply to this


Winchi (msg) 100 Nov. 20, 2016, 7:10 a.m.   reply to: 93 x
Olyan jól íde írnám a magamét!...de minek..
Olvasgatom napok óta ezt a vakarózást:))
Ott a pont Gyula!
     Reply to this


mati12 (msg) 99 Nov. 19, 2016, 10:30 p.m.   x
Hûha,aztán ezt most jól megmondtad....!
Mondjuk ha próbáltál volna érthetõbben fogalmazni és a helyesírás szabályaira kicsit jobban figyelni akkor talán nem kellett volna 5x elolvasnom. De azért így is megértettem.
     Reply to this


Haya (msg) 98 Nov. 19, 2016, 10:20 p.m.   x
nem is értem min megy itt a rugózás.. Van egy üzletpolitikájuk. Aki bemegy eldönti vesz elad vagy bámészkodik. adják veszik amennyiért akarják. Nem kötelezõ ott vásárolni!

drága nem kell ne vedd, vagy ha nem tetszik az ár ne add..
Ennek a forumnak az lenne a lényege,hogy ki hogy járt a vásárlással. Milyen minõségben kapta a szolgáltatást és a motorját.

     Reply to this


Flenegen (msg) 97 Nov. 19, 2016, 8:08 p.m.   reply to: 96 x
Egyenlõre a BMW biztos kilõve. Tuti lesz egyszer a garázsba de most sajnos nem úgy áll a dolog.
     Reply to this


kawa550 (msg) 96 Nov. 19, 2016, 8:05 p.m.   reply to: 94 x
Te ne dumájjá, ha lenne kinemmonyuk a redbaromban, már rég kicserélted volna a tádét. :D
     Reply to this


tsanyi (msg) 95 Nov. 19, 2016, 6:37 p.m.   reply to: 93 x
Így van.
     Reply to this


Flenegen (msg) 94 Nov. 19, 2016, 4:34 p.m.   reply to: 93 x
Na végre Mester:)
     Reply to this


kawa550 (msg) 93 Nov. 19, 2016, 10:13 a.m.   x
Nem tom mit rugóztok ezen ennyit.
Én is voltam egy csomószor a redbaromban, nézegetünk, üléspróbálunk, röhögünk az árakon ilyesmi. Tök jó hogy van.
Meg kell érteni, hogy van aki annak örül hogy a Váci utcán a butikban aranyozott kilinccsel nyithat be és járólap helyett csiszolt márványon taposva veheti meg ugyan azt 2x annyiért, mert így azt érzi hogy õ valami különösen értékes szolgáltatást is kapott a pénzéért. Más meg megveszi máshol feléért, mert neki csak a cucc kell, a körítést leszarja. Ha valaki megenged(het)i magának, az õ pénze, az õ dolga.
A kereskedõnek meg az a dolga hogy a lehetõ legnagyobbat akassza, amit a hülye vevõ még hajlandó kifizetni. Ilyesmi hogy "tisztességes" haszon, ilyen nincs, olyan van, amit még hajlandó a nép kifizetni.
És amíg a lószar hasba tudja akasztani a verebet, hogy neked ez ezért meg azért mégis megéri, addig a veréb fizet és minden rendben.
     Reply to this


mati12 (msg) 92 Nov. 19, 2016, 9:42 a.m.   x
Akkor se magyarázza meg nekem senki,hogy motoronként 1.000.000 forintot kell keresni nekik,fõleg egy olyan gépen amit szinte az utolsó csavarig ismertek!
Komolyan mondom,hogy kellene nyitni egy topicot " Eladnám a motoromat,a Red Baron ennyit adna érte..." címmel. Ahova felrakhatnák azok az emberek a hírdetésüket akiknek nevetségeses gusztustalan alacsony árat kínáltak a motorjukért. Ha már 100.000 forintért többet kap érte akkor is jól járt,aki meg megveszi a tapasztalatok alapján akár egy millióval is beljebb lehet.
     Reply to this


Flenegen (msg) 91 Nov. 19, 2016, 8:47 a.m.   reply to: 90 x
Ha beszámítok valamit, van költsége. Finanszírozni kell, benne van a kockázat hogy mikor milyen összegen adom el...Kell számolni azzal, hogy garanciát kell vállalnom rá. Elkülöníteni egy összeget hogy ha gond van akkor legyen mibõl javítani. Persze valamenmyit kell keresni is, van költsége az okmányirodai tulajdon bejegyzésnek és még sorolhatnám...

Ja és elõfordulhat az is, hogy amit te megveszel az nyereség nélkül vagy akár veszteséggel kerül eladásra mert valamit esetleg benéztünk...
     Reply to this


kawa70 (msg) 90 Nov. 19, 2016, 7:01 a.m.   reply to: 89 x
Ezt sose értettem. Miért a kettõét? Ha beszámitok akkor eladok egy terméket nyereséggel de a pénz egy része dologi formában van nálam azon miért kell feltétlen nyereségnek lenni.
     Reply to this


Flenegen (msg) 89 Nov. 19, 2016, 6:33 a.m.   x
Amirõl beszélsz az nem beszámítás, hanem felvásárlás:

Se te, se a haverod nem beszámítani akartatok, hanem eladni. Ezt mi felvásárlásnak hívjuk a szakmába.

Ha nem veszel semmit nálam, de vegyem meg az eladó cuccodat, akkor azon kell annyit keresnem, mintha beszámítom egy újba a régit.

Keresek az újon is meg majd ha eladom a beszámítottat azon is marad velemi.

Ha betolod hogy kell a pénz, akkor a kettõ nyereségét kell az egyen megfogni.
     Reply to this


mati12 (msg) 88 Nov. 18, 2016, 11:55 p.m.   x
A "beszámítás metodikájával" kapcsolatban is van egy sztorim.
Évekkel ezelõtt vásárolt náluk az egyik haverom egy Yamaha Dragstar 1100-as motort, 2.000.000 forint körüli összegért. Végig hozzájuk hordta szervizelni ( a nevetséges 3.000 kilométeres intervallumonként) ,szépítgette a gépet a náluk vásárolt olcsónak egyáltalán nem nevezhetõ kiegészítõkkel,náluk cseréltette a gumikat, oda hordta mûszakira stb. Tehát ismerték a kereskedésben a gépet A-tól Z-ig.
A haveroméknál néhány év múlva jött a baba, és szerették volna az autójukat valami nagyobbra cserélni. Ki is nézte az új autót,de nem volt elég pénze ezért úgy döntött,hogy a motornak mennie kell.
Ekkor a motor kb.1.500.000 forintot ért. Azt gondolta,hogy betolja õ is a motort a Red Baronba és egy viszonylag normális árban megegyezik majd velük, hiszen ott vásárolta ott szervizeltette és a reklámjaikban is azt hírdetik,hogy a náluk vásárolt motorokat a legjobb áron vásárolják vissza,bla-bla-bla.
Hát ismét persze...
Hosszas hasbakasztó duma után közölték vele,hogy 800.000!!! forintot tudnak adni a motorért. A haverom az elsõ "sokk" után azt mondta ,hogy 1.000.000-ért ott hagyja ,erre õk egy nap haladékot kértek mert a fõ"ármegmondó" ember nem ért rá megint,de azért valószinüsítik,hogy nem fognak tudni annyit adni érte.
Ekkor kerültem én is a képbe,mondtam a haveromnak,hogy nem akarok nagy zsidó lenni de a motorért én is tudok azonnal 1.000.000 forintotot adni. Neki sürgõsen kellett a pénz nekem meg jó üzletnek tûnt a dolog. Ismerve a motort tudtam,hogy nem kell sokáig hirdetgetnem elfogják azt vinni normál piaci áron is.
Ami aztán mégsem következett be mert a faterom meglátta a motort... Akkoriban ment nyudíjba és úgy gondolta,hogy szeretne még az életben egy igazi " nagy motort" a fatalkori Mz-k Jawa-k és Simsonok után.
Sajnos megajándékozni nem tudtam a motorral,de egymillíó forintért valóra tudott válni az álma.
A motor azóta is remek állapotban van,és ott pihen nála a garázsban.
Ennyit a metodikáról...
     Reply to this


Flenegen (msg) 87 Nov. 18, 2016, 8:03 a.m.   reply to: 85 x
Persze értem én a felháborodást, mert az enyèmre is mondtak olyan árat ( még a 400-as Burgmanra ) hogy kiröhögtem õket és sokkal magasabb áron adtam el 2 nap alatt.

Viszont mivel hasonló területen mozgom munkaügyileg , ezért értem a beszámítási metodikát ( jàrulékos költségek, haszonráta, egy beszámított termékre jutó átlagos javítási és garancia költség elszàmolás stb...). Más az ár amikor beviszed a motort s eladnàd, más ha tõlük vásárolt motort viszek vissza, más ha cserélsz, s még itt is más / más árral kalkulál más/más motor esetén.

A TDM vásárlásakor korrektek voltak. Írunk 2011-et. Azóta 3-4 barátom vett náluk, nekin sem volt panaszuk. Mindenesetre azt a szolgáltatást amit adnak az szerintem jó meg jó drága. De hát a jó dolgokat meg kell fizetni, neked ezt a BMW miatt tudni kéne:)
     Reply to this


Bulldog1100 (msg) 86 Nov. 18, 2016, 6:19 a.m.   x
Én is vettem motort a Red Baronban. Az árak valóban nem alacsonyak, de ezért cserébe a motort átnézik és amikor én vettem még 6 hónap garancia is volt. A km órát biztos nem tekergetik, mert a cserébe beadott motorom még hónapokig ott volt és mindig megnéztem, hogy tekertek-e vissza a km-bõl, de az enyémnél nem volt visszatekerés. Azért érdemes a neten is keresni motort, mert mindig lehet jó áron jó mûszaki állapotút megcsípni.
     Reply to this


mati12 (msg) 85 Nov. 17, 2016, 10:52 p.m.   x
Na akkor az én sztorim velük...
Volt egyszer egy 650-es Suzuki Burgmanom aminek az akkori piaci értéke cca. 1.500.000 ft volt. Szerettem nagyon de egyszer csak eljött a pillanat és úgy éreztem váltanom kell. Kinéztem egy másik motort de,hogy megtudjam venni kellett hozzá a a Burgman ára is. A legkézenfekvõbb dolognak azt tûnt,hogy beviszem a Red Baronhoz és gyorsan a pénzemhez jutok majd.Nem voltak nagy elvárásaim az árral kapcsolatban pedig a motor patika állapotban volt,úgy gondoltam ha 1.200.000-et kiszúrnak érte akkor ott hagyom nekik.
Bevittem a motort (Gyõr) megnézte egy ottani "szimpatikus" értékesítõ és kérdezte,hogy mennyit szeretnék érte,mondtam neki az elképzelésemet erre õ az arcomba nevetett és azt mondta,hogy örüljek ha max. 900.000-et kapok érte,de ez sem biztos mert a fõ "ármegmondóember" csak délután ér rá foglalkozi velem és szerinte õ ennyit sem ad majd érte. Ebben a pillanatban fogalmazódotrt meg bennem a gondolat,hogy a jó qurv@ anyátokat.... mi a f@szt képzeltek ti,a viszontlátásra. Az egészben egyébként az volt még a szép,hogy egyetlen egy Burgmant árultak akkor ami állapotra megsem közelítette az enyémet és egy évvel öregebb is volt,az árcédula szerint pedig 1.790.000 forintba került. Tehát ha 900.000-ért ott hagyom nekik az enyémet akkor a várható árazás szerint 1.000.000 forintot kaszáltak volna vele. Hát persze.... És akkor a végére a happy end,a meghiúsult tranzakció után kb 2 héttel elvitték a motoromat 1.490.000 forintért.
     Reply to this


Flenegen (msg) 84 Nov. 17, 2016, 10:36 p.m.   x
Érdekes, az enyémet is Pécsrõl hozták át.
     Reply to this


Sagem (msg) 83 Nov. 17, 2016, 9:50 p.m.   x
Már többször olvasgattam a véleményeket de elmaradt, hogy írjak is.Az én motorom is tõlük van, ezért ugye van tapasztalatom velük nem csak hallomásból.Elõzõ mocit árulgattam hónapokig nem sok sikerrel.Ezért próbálkoztam a cserével.Voltam más kereskedõnél is, olyan árat mondott a beszámításra, hogy könny szökött a szemembe.Pécsi üzletükben kinéztem több gépet is, ki is lehetett próbálni egy körre, kimentünk egy félreesõ útra mert ki vannak vonva a forgalomból ideiglenesen a motorjaik.Még Törökbálintról is lehoztak volna egyet, hogy kipróbáljam( semmi kötelezettség nélkül). Ezek után jött szóba az én motorom, bevitték és átnézték. Árat nem tudtak mondani mert a fõnök pont nem volt bent, jó hazamentem.Két nap múlva felhívtak, a fõnök is szeretné látni a gépet, én meg mivel november vége volt és lehûlt az idõ mondom nekik nincs kedvem 50 km most menni.Semmi gond mondja, elküldik érte az autójukat, nincs semmi kötelezettség, ha nem felel meg az ár visszahozzák és ennyi.Kicsit aggódtam ezen a szállításon de nem volt gond.Olyan árat mondtak ami nekem is megfelelt. Amit én kinéztem motort annak az árából nem tudtak engedni, viszont felajánlottak hozzá Givi csomagtartót és dobozt kb 70.000- ft értékben.Nekem ez megfelelt. Csináltak egy friss mûszakit pedig még volt 1/2 év a lejáratig.Egy héten belül megkaptam, házhoz szállítva (közben leesett a hó) és a nevemre írva.Szerintem ez elég korrekt, igaz már 4 éve volt.Ja és akkor a piacon a hasonló típusú gépek 100.000-rel voltak olcsóbbak 3x annyi km-rel.Hát most azt mondjátok biztos manipulálták az órát, megvan a szervizkönyve másik típus szakszervizébe vitte elõzõ tulaj, és be volt írva a km futás.Szóval én elégedett voltam velük. Mondjuk szervizelni nem oda viszem mert azt drágállottam, arról nincs tapasztalatom.Amúgy van egy haverom aki 300 ezret úgy ráköltött az "olcsón" vett mocijára, hogy még így sem kéne.Hát ez az én történetem a Red Baronnal, lehet csak szerencsém volt :)

     Reply to this


tizso (msg) 82 Nov. 15, 2016, 9:28 p.m.   x
Köszönöm, hogy ennyien megosztottátok a véleményeteket/tapasztalatokat, de - ne értsétek félre - most egy kicsit összekeveredtem :( Most akkor megéri vagy nem éri ott vásárolni? :)
Olvastam olyan korábbi hozzászólásokat, hogy nem minden olyan szép és jó, mint ahogy ott meg vagyon írva.

Egyébként valóban piaci ár + 300.000 a jellemzõ az áraikra. Voltam bent többször is, megnézegettem több motort is és általában ül ez a dolog.
Sajnos a mûszaki állapotukat nem tudom megítélni, hiszen eddig nem volt nagy motorom (egyébként sem értek túlon-túl hozzá ;) )
A hitel vagy ahogy Õk nevezik részletfizetés versenyképességében kételkedek egy kicsit. Körülnézve a bankoknál személyi kölcsön terén találni ~12-14% THM-et is. Ha jól emlékszem az Övék 18-20% (valahol ezt olvastam)
Ez a "nem írjuk ki az árakat" engem sem gyõzött meg túlságosan. Ha a weben (más témában) keresgetve ilyen boltot találok azonnal tovább lépek. Egyébként nyilván bejön ez a módszer, ha elég speciális a kínálat.
     Reply to this


Flenegen (msg) 81 Nov. 14, 2016, 8:50 p.m.   reply to: 79 x
Na én az idén csak 600 km-t mentem, akkor adjam el? Mi lesz akkor Veletek a TDM fórumon
:)
     Reply to this


Flenegen (msg) 80 Nov. 14, 2016, 8:48 p.m.   reply to: 77 x
Én személyes tapasztalatot osztottam meg. Nekem minden téren pozitív a tapasztalatom, de nem akarok senkit meggyõzni nem tisztem s posztom.

Ugyan a motor a festa akcióban piaci áron vettem, gatanciával, szolgáltatással és az akkori legolcsóbb részletfizatési lehetõséggel. Azért nem fizettem ki mert vagy 30.000 ft volt a kamat a 24 hónapra úgy hogy 450.000 ftot fizettem részletfizetéssel.

Hallom, hogy barátok milyen költségeket fizetnek a szervizekben, míg én arányait tekintve töredékébõl oldom meg.

Ha valakinek tudtam a véleményemmel segítsni akkor örülök, azonban részemrõl a téma lezàrva nincs ezen mit tovàbb ragozni.

Béke:)


     Reply to this


lendvai (msg) 79 Nov. 14, 2016, 8:47 p.m.   reply to: 77 x
Azzal a TDM850-el szerintem az a gond, hogy nem 17400km volt benne. :-) 2001-ben gyártották utoljára, ha most volt benne ennyi, akkor évi 1500km. Arra meg nem nagyon vesz ember ekkora gépet. A blokk maga elég masszív, ha megkapja a szükséges karbantartást, akkor ennyi km-nél semmi baja nem lehet.
     Reply to this


Balkan Bistro (msg) 78 Nov. 14, 2016, 8:46 p.m.   reply to: 77 x
láttam ott Africa Twint, ami vázszám alapján 99-es volt, de telibe át volt fújva 2000-es színre, persze meg akartak dumálni ez így gyári! Ahogy egy 96-esról, hogy 98-as amiben36ekm van benne, de elöl nem gyári tárcsák voltak...
     Reply to this


kanyar (msg) 77 Nov. 14, 2016, 8:27 p.m.   reply to: 73 x
Pont TDM850-et voltunk nézni, amikor találtunk egy 17400km-es darabot, új dekli tömítéssel. Elõször tagadták a bontást, azután csak az olajpumpát ellenõrizték. Ennyi km-rel mi lehetett a gond?
     Reply to this


tsanyi (msg) 76 Nov. 14, 2016, 8:25 p.m.   reply to: 74 x
Vettem, vettünk páran motort ott, drágább mint az átlag banki történet, de van egy nagy elõnye, nincs banki hitelbírálat így gyakorlatilag bárki kap hitelt aki valamilyen melóhelyet fel tud mutatni akár minimálbérrel is.....ennyi a titok. No meg az állapotlap elég korrekt ellentétben a magánszemélytõl vagy más kereskedésbõl árultakkal ahol ugye ilyesmi általában nincs.
     Reply to this


kawa70 (msg) 75 Nov. 14, 2016, 7:52 p.m.   reply to: 68 x
Én is igy tudom a hitelezési metódikát
     Reply to this


kawa70 (msg) 74 Nov. 14, 2016, 7:51 p.m.   reply to: 73 x
Végülis lehet megérne egy összehasonlítást a saját konstrukciójuk plusz drága motor illetve piaci alkudott ár plusz hitel valahonnan relációban. Lehet nem jár rosszul az ember.
     Reply to this


Flenegen (msg) 73 Nov. 14, 2016, 3:24 p.m.   reply to: 71 x
Én 5 éve vettem a TDM-et náluk. Ma kis túlzással azonos áron adnám el mint mikor vettem.
Azt gondolom hogy a magyar piacon ritka az szolgáltatás amit Õk nyújtanak, kevesen is fizetik meg az árát ami szerimtem Kb piaci ár + 300.000 Ft. Én továbbra is értem a gondolatmenetet. Nem akarok én meggyõzni senkit.

Szerintem az Õ elõnyük, hogy messze a piaci ár alatt nyújtják a különbözõ pénzügyi szolgáltatásaikat. Azok akik kp kipengetik ( ki tudják vagy ki akarják) a motort ott bizos nem rúgnak labdába, de van akinek megéri.
     Reply to this


mati12 (msg) 72 Nov. 14, 2016, 2:46 p.m.   x
Az "ár érdeklõdésre" jellegû tájékoztatás az elsõ jele annak,hogy nagyon át akarják b@szni az embert.
Ezzel próbálják takargatni a versenyképtelen áraikat mert különben a kutya sem nyitna be hozzájuk.
Szerintem messzirõl kerülendõ az ilyen hely,köztük ez a Red Baron is....!
     Reply to this


László_atya (msg) 71 Nov. 14, 2016, 1:59 p.m.   reply to: 70 x
Én nem látom a rációt. Ha valaki akar valamit venni, és nem úgy áll neki, hogy pontosan tudja, mit akar venni és azért bármilyen pénzt kifizet, akkor a legelsõ, amit néz az ember, az az ár. Aztán az árat összehasonlítja más piaci szereplõ áraival, nem figyelmen kívül hagyva az egyéb feltételeket, amely aztán a végén az ár-érték arányt fogja jelenteni, szigorúan szubjektíve.
     Reply to this


Flenegen (msg) 70 Nov. 14, 2016, 1:19 p.m.   reply to: 69 x
Megértem a Te véleményed is, azonban a másik oldal érdekei en is
Látom a rációt.
     Reply to this


László_atya (msg) 69 Nov. 14, 2016, 1 p.m.   reply to: 68 x
Persze. Nem az ország másik felén lakom, de innen is csak azért nem megyek fel Pestre, hogy ledobjam a láncot az áraktól és odébb álljak.
     Reply to this


Flenegen (msg) 68 Nov. 14, 2016, 12:06 p.m.   reply to: 66 x
Az utolsó mondatban több probléma is van.

A Red Baron nem hitelre adja a motort, hanem részletfizetési konstrukcióval ajánlja a motorokat.

Jelenleg a magyarországi finanszírozási piacon legalábbis gépkocsi és motorkerékpár esetén hitel nincs, csak zártvégû pénzügyi lízing ( magánszemély esetén ), ott pedig a futamidõ végéig MINDÍG a finanszírozó a tulaj.

Az áraikat pedig nem szégyenlik, hanem okosan nem adják meg az árakat, ha kíváncsi vagy fáradj be és nézd meg a kínálatot.Így sokkal nagyobb az esélye hogy találsz magadnak valamit.

Az én motorom is a Baronból való. Összességében pozitív a tapasztalatom.
     Reply to this


László_atya (msg) 67 Nov. 14, 2016, 11:46 a.m.   x
Engem egyébként az tántorít el a Red Barontól, hogy a eladásra váró motoroknak nincs kirakva az áruk a honlapjukon. Hanem, ha érdekel, akkor írjak nekik. Ez nem így megy. Kinézek náluk 5-6 lehetséges típust, mindegyiknél írogassak nekik, meg várjam a válaszokat? Nem. Ha szégyellik a saját áraikat - mert gondolom errõl lehet szó -, akkor mit várnak?

Amúgy én azt hallottam az RB-rõl, hogy az áraikat leszámítva korrekt népség, rendesen átvizsgált és leszervizelt motorokat adnak ki a kezükbõl, a gari ideje alatt cseremotort adnak, ha gebasz van (értsd: Lerohadsz a Mátrában a náluk vásárolt motorral fél éven belül, tréler viszi a cseremocit, átülsz és mehet tovább a túra). Ilyesmit nem sok üzlet ad akkor sem, ha nagy árréssel dolgozik.
     Reply to this


László_atya (msg) 66 Nov. 14, 2016, 11:40 a.m.   reply to: 65 x
Az utolsó mondat nem fedi a valóságot. Legalábbis a "mindig" szó. :)
     Reply to this


kawa70 (msg) 65 Nov. 14, 2016, 11:35 a.m.   reply to: 64 x
Annyi felárért lehetnek is. Tulajdonostól ugyanazt a motort kétkiloval olcsóbban megveszed. Én onnan hoztam el de tulajtol vettem meg az elõzõ motorom. Na akkor már nem olyan készsegesek, holott õk kérték a tulajt vigye be hozzájuk és hirdetheti párhuzamosan. Hitelezett jármû esetén mindig a bank a tulajdonos.
     Reply to this


Butcher (msg) 64 Nov. 14, 2016, 10:23 a.m.   reply to: 63 x
Elég rugalmassak. Én nem akartam tõlük motort, de bementem mert sokfélére rá tudtam ülni. Ott elmondta a csávó aki roppant készséges volt, hogy a hitelt õk adják, addig nem tiéd a motor, csak üzemben tartó vagy. Nagyon átvizsgált motorok, cseregép a szervíz idejére.
     Reply to this


tizso (msg) 63 Nov. 10, 2016, 8:02 p.m.   x
Sziasztok!

Van valakinek frissebb tapasztalata (pozitív vagy negatív)?

Elég régen volt már. Változott valami?

Köszi
tizso
     Reply to this


Lacek (msg) 62 Feb. 18, 2015, 3:29 p.m.   x
Sziasztok.Ha valaki vett már részletre motort náluk mennyire nézik a munkáltatóit és mennyire rugalmasak?mire lehet számítani náluk?
     Reply to this


szodasbacsi (msg) 61 Feb. 5, 2015, 6:37 p.m.   reply to: 60 x
Amikor én motort akartam venni, fogalmam se volt, hogy igazán milyet szeretnék. Ezért elmentem oda, ott felültem vagy tucatnyi motorra, aztán utána már könnyebben tudtam választani.
(Közben magamban jókat kacarásztam a kitett árcédulákon, meg az érdekes kilométerszámlálókon.)
     Reply to this


Bubó Doki (msg) 60 Jan. 31, 2015, 7:51 a.m.   x
Legalább 20-25 százalékkal drágábbak náluk a motorok. Cserébe legalább sok van egy helyen, ha motort akarsz venni, elmész, jól felülsz mindegyikre, kipróbálod és elmész, megveszed másutt. Alkatrészeket hoznak japánból is, igaz aranyáron.
     Reply to this


Balkan Bistro (msg) 59 Jan. 30, 2015, 10:46 p.m.   reply to: 57 x
Detto !!! ;)
     Reply to this


kawa70 (msg) 58 Jan. 30, 2015, 10:22 p.m.   reply to: 56 x
Sajnos teljesen igazad van. Én is gyakran bejárok illetve onnan hoztam elõzõ motorom is, de nem tõlük hanem a gazdájától. Hát az is egy élmény volt. Amig nem voltak képben mirõl van szó, addig körbe ugráltak a hülyeségeikkel, aztán amikor mondtam hogy meg lesz véve de én a tulajtól jövök és itt tudtam megnézni, azt a pofát látni kellett volna. Aztán amig intézõdtek a papir dolgok ami majd egy hét volt, már nagyon zavarta õket a járgány és nagyon igyekezni kellett az elszállítással télviz idején. Ja, majd háromszázzal vettem meg olcsóbban mint ami rá volt biggyesztve.
Aztán mind a mai napig legalább ennyi plusz van a motorjaikon amik sajnos nem épp makulátlanok. Látni hogy idom sérült volt mph-s óra elég kétséges használati kopásnyomok de olyan áron hogy annyiért 2-3 évvel fiatalabb és szebb gépetlehet venni.
     Reply to this


Winchi (msg) 57 Jan. 30, 2015, 8:07 p.m.   reply to: 56 x
Már napok óta érik bennem!
De mint ha én reagáltam volna!
:)))))))
LIKE!..yessss!!
     Reply to this


mati12 (msg) 56 Jan. 30, 2015, 7:48 p.m.   x
Senkit nem szeretnék megbántani de én mindig elgondolkodom azon,hogy embereket mi vihet rá arra,hogy a Red Baronnál vásároljanak. Nevetségesen túlárazott, konténerbõl összegányolt vasakat árulnak irreális feltételek között. (pl.olajcsere 3.000 km-ént😃😃😃)
Viszont nem tagadom én is rendszeresen bejárok hozzájuk,mert imádom amikor teljesen hülyének akarnak nézni és hasba akarnak akasztani a kihagyhatatlan ajánlataikkal. Lehet,hogy ez már valami fétis nálam....?
     Reply to this


hucski (msg) 55 Jan. 29, 2015, 4:19 p.m.   x
Sziasztok!

Ha már van ilyen fórum, akkor megosztom veletek is az én sztorimat.
Tavaly tavasszal vettem egy Yamaha TDM 900 as motort náluk. Próbakörnél kiderült, hogy vezérmûlánc cserés...nem lehetett már húzni rajta. Ezzel nincs is gond, röpke 2-3 hét alatt meg is volt. 400 km-es szerviz ideje eljött, kicsit kitoltam, mert 200 km-re lakom a gyõri üzletüktõl. Lánc már nagyon csattogott, ezt sem lehetett jobban húzni, ez is csere. Szerelõ kis is cserélte, csak a szervizelés után jött, hogy a lánckerék még nagyon jó, ezért azt nem kell cserélni. Egy kis szóváltás után kiderült, hogy nem az a probléma, hogy nem akarja kicserélni, hanem, hogy nincs raktáron alkatrészük. Elõzetes egyeztetés sem használt. Már itt örültem, hogy hülyének néznek. Következõ alkalommal, a 4000- es szerviznél találkoztunk. Akkor olaj, olajszûrõ, levegõszûrõ csere volt csak a listán. Munka végeztével jött megint, hogy kész, de a levegõszûrõ még teljesen jó. Ezen nem csodálkoztam, mert nem minden szerviznél kell cserélni a levegõszûrõt. (Utólag, most kiderült, hogy 2003-as szûrõ van benne. Röpke 12 éves. ) Elsõ gumit is cseréltettem, ezt is gond nélkül megoldotta a szakszerelõ Úr, csak a 45000 ft-os gumi mellé, már a 70 ft-os szelepre nem futotta. Ez azért volt érdekes, mert a gumi fél perc alatt egy elõzés alkalmával leeresztett, annyira élveztem. Innentõl kezdve inkább a saját ismerõs szerelõ csinálja, Õ legalább ért hozzá, és lelkiismeretes is.
     Reply to this


Ronyka (msg) 54 July 12, 2014, 6:48 a.m.   reply to: 30 x
Cseca! Engem erdekel a torteneted. Hasonlo cipoben jarok most, es szeretnek sorstarsakkal eszmet cserelni, tanacsot kerni. Fel tudnad venni velem a kapcsolatot emailben,kerlek?
Mediomax kukac freemail pont hu koszonom szepen elore is
     Reply to this


kovee (msg) 53 June 27, 2014, 6:15 p.m.   reply to: 51 x
Egyetértek.
De miért nem figyelnek erre? Talán mert csak a nyereséget nézik? Lehet.
de az is lehet, hogy feltételezik, hogy a vásárló is tisztában van a dolgokkal?
Szerintem inkább ez a hiba.
Pláne, ha kevésbé felkészült, vagy szamkmailag hiányos eladóval találkozol. Elvégre nem elvárható, hogy egy eladó, az összes hitel- összes dolgát ismerje.
És itt jönnek képbe a tipikus esetek:
- egy gépjármû kereskedõ hitelt értékesít(önmagában bukó lehet, nem ismeri a konstrukció minden részletét).
- egy hitel értékesítõ nem mond el minden az ügyfélnek( svájci frankos hitelek tipikus hibája).
ezen túl már a szándékos átverések esete van, sajnos ez is elõfordul a nyereség érdekében.
     Reply to this


lacosz75 (msg) 52 June 27, 2014, 1:29 p.m.   reply to: 47 x
Ahogyan érzed....nagyon megváltoztál..és nem elönyödre...ez van...ozd az észt:)))))))
     Reply to this


kmenyus (msg) 51 June 27, 2014, 10:49 a.m.   reply to: 50 x
Ezt meg talán nem mindenki tapasztalja. Szerintem az a többség, akinek teljesen egyszerû az esete: megveszed a motort, két évig fizeted, a végén átiratod a nevedre, majd az üzletnek vége; azok nem panaszkodnak, mert ez simán megy. Ha ennél bonyolultabb a dolog, akkor lehetnek buktatók, és akkor érzékeled a gondokat. Persze nyilván egy profi cégnek ilyenre is fel kellene készülnie és megfelelõen reagálnia a bonyolultabb esetekre is.

Ezért talán a tanulság az, ha meg tudsz abban bízni, hogy a te eseted egyszerû marad, akkor nyugodtan lehet hozzájuk menni. De ha nem vállalod ezt a rizikót, akkor célszerû más céget választani.
     Reply to this


tsanyi (msg) 50 June 27, 2014, 8:36 a.m.   reply to: 46 x
Ne vidd el a témát, a francnak sincs itt baja a részlettel ( nem hitel) hanem az ügyintézéssel és az átveréssel van baj....
     Reply to this


dl996 (msg) 49 June 27, 2014, 6:22 a.m.   x
Üdv Mindenkinek!
Részemrõl csak annyit szólnék hozzá, hogy az én részletfizetésem már véget ért de minden korrektül lezárult és én a Pécsi srácokat csak dicsérni tudom. Nem volt semmi gondom velük. Sõt nem is hallottam még senkitõl panaszt sem rájuk. Bár biztos, hogy van mert mindig nem tudnak szerintem 100%-osan mindenkinek jót tenni. Szerintem nem is lehet de ez csak az én véleményem. Minden nem smakkolhat mindenkinél mert nem vagyunk egyformák (szerencsére). Én azóta átnyergeltem egy olyan típusra ami náluk nincs de a kapcsolat akkor is jó maradt.
Szép napot Mindenkinek!
     Reply to this


kmenyus (msg) 48 June 26, 2014, 9:43 p.m.   reply to: 43 x
" Szerintetek miért csak magyarországra jellemzõ a deviza válság? "

Nem csak Magyarországra jellemzõ. Romániára is. Csak ott pl. lehet devizában is visszafizetni. És ott még mentõcsomag sincs. Legalábbis két éve nem volt. Sok román ismerõsöm van ott is szarban.
     Reply to this


kovee (msg) 47 June 26, 2014, 9:37 p.m.   reply to: 44 x
Szevasz te szexmániás nagyot-mondó!
Gondolkodtam, de képeken ez sem segít.
Nincs mit, "haver".
     Reply to this


kovee (msg) 46 June 26, 2014, 9 p.m.   reply to: 45 x
Igaz.
Viszont ugye nem mindegy, hogy a kínált termékben mekkora a tisztes nyereség. Úgy is írhatnám, mennyire vernek át.
Kicsit sem akarom egyik felet sem védeni, mert a piacon nincs tisztességes üzlet. Ha hagyom átverni magam, meg is teszik, szívfájdalom nélkül.
Ez nem az az ország, ahol utánnad viszik az elvesztett pénztárcát.
sajnos itt tartunk.
Találkoztam már korrekt kereskedõvel, de ott meg is mondta, hogy mi a buktató akár hitellel, akár javításról volt szó. Persze nekem talán kicsit könnyebb, hogy tisztában vagyok pár dologgal, és nem tudom, mi lett volna, ha ugyanez egy "láma" emberrel történik.

Érdekes módon egy Gyõri ismerõsöm, a Gyõri Red-Baron-tól vett egy VFR-t 2010-ben, és bár nem ért a hitelekhez, részletesen ismertették vele a buktatókat. Egy fél év múlva láttam a papírokat, és teljesen normális hitelt kapott 1m ft-ra, a motor is szép állapotban volt, és van azóta is.
Szóval még cégen belül is vannak különbségek.
De hogy a Pestiekrõl miért van ennyi rossz vélemény, annak azért biztos van alapja.

     Reply to this


tsanyi (msg) 45 June 26, 2014, 6:52 p.m.   reply to: 43 x
Jelen esetekben irreleváns a hitel "buktatója" és az árfolyamkockázat....nem a hitellel, részlettel van baj hanem az érdekes hozzáállással a kereskedés részérõl.
     Reply to this


lacosz75 (msg) 44 June 26, 2014, 6:10 p.m.   reply to: 43 x
Szevasz te "eltünt"
Látom az "ész osztás a régi"...de amit igértél..../nem csak nekem/az elmaradt,mielött az eszet osztod....gondolkozzál már el kinek -és mit is igértél....és töbszöri igéretedre sem külted..............
Köszönöm:)rendes "haver" vagy:(
lacosz
     Reply to this


kovee (msg) 43 June 26, 2014, 10:58 a.m.   x
Budapesti csapatnál volt egy próbálkozásom egy FJR kapcsán.
A motor piaci áránál 400ezerrel magasabb áron akarták adni, mondván, hogy assistancia, meg garancia. Venni akartam fel rá 1m huf hitelt, és az akkori CIB, Merkantil,és MKB hitelhez képest 2,3x-os THM-el jött ki az összeg. Rákérdeztem ez hogy, hát habogtak kicsit.
Szóval hagytam a francba.

Mondjuk aki hitelt vesz fel, az legyen már tisztába a buktatókkal. És igye nem mindegy, hogy hitel, vagy lízing. Elõbbiben te vagy a tulaj, utóbbiban csak a végén.
JA és ugye az árfolyam kockázat. Szerintetek miért csak magyarországra jellemzõ a deviza válság?
NYugaton ezt a fajta kockázatot 40éve ismerik, keleten, meg nincs rá pénzük(ha van, akkor kp). Most a magyarok is megtanulták, csak a saját bõrükön. Bár a mondás a régi: Addig nyújtózkodj.....
     Reply to this


gazesmas (msg) 42 June 26, 2014, 5:58 a.m.   x
Pitiáner, nagyképû, beképzelt banda.
Némelyik faszi, ha muszáj nem lenne a földre se lépne közülük.
     Reply to this


kmenyus (msg) 41 June 25, 2014, 10:51 p.m.   reply to: 40 x
Az lehet, hogy nem minden élethelyzetre van korrekt üzletmenetük, ezt nem tudhatom. Csak a saját, egyszerû esetemrõl van tapasztalatom.
     Reply to this


tsanyi (msg) 40 June 25, 2014, 10:39 p.m.   reply to: 38 x
Mert élsz, de ha közben elhunytál volna a családod küzdhetne az örökkévalóig miközben folyamatosan különbözõ "megoldásokkal" hitegetnek és persze a részletet is fizetik. Sajnos már nekem sincs jó véleményem pedig amíg az eksön meg nem történt korrektnek tartottam õket...már nem....persze még lezárulhat az ügy normálisan is, de majd´ másfél év után a vége bíróság lesz ahogy elnézem..:(
     Reply to this


kmenyus (msg) 39 June 25, 2014, 10:37 p.m.   x
Ezen felül, amikor kiválasztottam a motort megállapodtunk egy árban. Az tény, hogy ez valamivel magasabb volt, mint a piaci érték. Ezt az összeget elosztották 24 egyenlõ részre. Azt is közölték, hogy ez nem hitel, hanem mivel a saját tulajdonú motoruk, amit valakitõl megvettek ezért õk ennyiért adják nekem részletre. Megértettem, rábólintottam, megvettem, hazavittem, kifizettem, a motor az enyém. Semmi okot nem látok, hogy haragudjak rájuk. Sõt, elégedett vagyok a tiszta és átlátható üzlet miatt. Hogy mi van mögötte, nem érdekel. Ezt nem mondhatom el a korábbi motorom erstelízinges svájcifrankos hitelkulimájszról. Amikor egy összegben akartam kifizetni, azok két napig számolták...
     Reply to this


kmenyus (msg) 38 June 25, 2014, 10:04 p.m.   x
Menet közben lejárt a hitel vagy részletfizetés. Mindent korrektül és gyorsan elintéztek, a nevemre került a motor. Sõt, mivel külföldön voltam kijöttek furgonnal, elintézték az eredet vizsgát és visszahozták és mindezt ingyen. Nincs rossz tapasztalatom.
     Reply to this


ropi (msg) 37 June 25, 2014, 8:52 p.m.   reply to: 26 x
az 535 ös Viragómat ott adtam le, és vettem a híres ropi motoromat, a 800 as Maraudert (igaz nem hitelbõl, hanem kp ért, azok a válság elõtti évek, ), öt évig nyúztam, oda jártam szervizelni, velem korrektek voltak.
     Reply to this


Flenegen (msg) 36 June 25, 2014, 8:52 p.m.   x
Tisztelt Cseca. Sajnàlom, hogy ilyen negatív véleményed van a Red Baronnal kapcsolatban. Én csak pozitív dolgokat tudok mondani,mondhatom a gyõri üzlet dolgozóival baràti viszonyban vagyok. Nem hitelt adnak , hanem részletfizetési lehetõséget amit sajàt maguk nyújtanak. És nem kötelezõ ezzel a lehetõséggel élni. Sokkal korrektebb feltételekkel adjàk mint a banki finanszìrozàs. Én a magam részérõl pozitív véleménnyel vagyok. Bizonyosan vannak hibàk a rendszerben mint mindenhol, de én ajànlani tudom õket. Szerviz rendben,az àrazàs meg olyan amit az õ üzletpolitikàjuk megkívàn amit vagy elfogadsz és üzletelsz ha nem meg kívànom hogy a szàmítàsod talàld meg valahol ahol legalàbb oly elégedett leszel mint én.
     Reply to this


cseca (msg) 35 June 25, 2014, 5:44 p.m.   reply to: 8 x
Tisztelt Geeza! Nincs hitelszerzõdés,de lehet hogy már nálad mindegy!Soha többé ne menj oda kár hogy itt többet nem tudok írni!FORINTOS hiteled volt? Remek,ki intézte Házi Vince,Boros Krisztián,Nagy Miklós,Hanzli Gyöngyi......tudod élvezd a felhõtlen motorozást! 400 km ingyen!
     Reply to this


cseca (msg) 34 June 25, 2014, 5:38 p.m.   reply to: 19 x
Tisztelt tsanyi!
Mi már a sportmotor oldalon is találkoztunk,de nem gyõztem hangsúlyozni hogy mi van velük! Nem állítom most sem hogy akár a tied vagy a másé egyezõséget mutat vagy eltérést a forgalmi engedélyben és váznyakban a tizedik karakter! Minden esetre ezzel remekül el lehet szórakozni és mellé egy valótlan vételárat kreálni!
FORINTOS hitel,meg élvezd a felhõtlen motorozást,na persze! Akkor a bíróság miért döntött úgy ahogy az én javamra?
     Reply to this


cseca (msg) 33 June 25, 2014, 5:31 p.m.   reply to: 17 x
Tisztelt dl996!
Nem is biztos hogy árulnak ujjat! van erre egy rendeletszám:
MSZ 27-09! Ne vigyétek oda a motorjaitokat és felejtsétek el õket! A hitel az nem az hanem valójában részletfizetés hitelszerzõdés nélkül! A ......Bíróság kimondta jogerõsen hogy közöttünk hitelszerzõdés nem jött létre akkor bízom benne hogy közöttetek sem,de akkor miért is fizetsz többet???
     Reply to this


cseca (msg) 32 June 25, 2014, 5:25 p.m.   reply to: 27 x
Tisztelt kmenyus!
Felejtsd el õket örökre!Az elõbbieket ha elolvasod....! Nincs az a terjedelem amiben a per anyagát ki tudnám posztolni!Miféle forintos hitelrõl beszélsz!Milyen bankkal kötöttél szerzõdés? Én utána mentem és egy hivatalos helyrõl jött levél szerint csak egy bizonyos
Banif Plus Bank Zrt-nek a függõ ügynökekeként vannak nyilvántartva!Renbe volt a forgalmid biztosan...... mert az enyém nem ,de renbe rakattam ! Forintos Péter Úr hitele élvezd a felhõtlen motorozást na persze.............! Nem bírná el a net amit szivem szerint leírnék!
     Reply to this


cseca (msg) 31 June 25, 2014, 5:16 p.m.   reply to: 29 x
tisztelt rgary!
A motorok gyártási évének tényéleges adatával szórakoznak ezért ha nem akarsz egy rohadtul öreg motort venni jó drágán felejtsd el õket! Forgalmi engedély és a vázszám tizedik karakterének jelentése nem biztos hogy azonos gyártási évet takar mint ami a az NKH-nál a jármûkísérõ mûszaki adatlapon van! Ennek ellenére az okmány irodába a köröm reszelgetõs néni simán bejegyzi és még az NKH képviseletében eljáró vizsgabiztos sem veszi észre ! A motorért valóban csak pénzért mennek ki,mert az a 400 km roadservice sincs ingyen!
     Reply to this


cseca (msg) 30 June 25, 2014, 5:08 p.m.   reply to: 12 x
Tisztelt Kazi!
Milyen hitel merthogy milyen bankkal kötöttél szerzõdést feltételezem Te sem írtál alá hitelszerzõdésnek! Egyébként mindenkinek üzenem rohadtul nagy ívben kerüljétek ki õket! Részletekbe menõen nem tudok itt belemenni,de mivel nincs hitel,felár,kamat,.....egyéb ezért a pénz visszajárna neked is,mert van egy jogerõs ítélet!
     Reply to this


rgary (msg) 29 Nov. 28, 2012, 8:43 a.m.   x
Sziasztok!

Én a RB-nél rakattam rendbe a motoromat(nem itt vettem). Pont akkor volt a szökõár Japánban, így az alkatrészek 1,5 hónapot késtek, viszont erre az idõre kaptam cseremotort!!! A klubtagságot is féláron kaptam a hosszú várakozás miatt. Szóval összességében korrektek voltak. Az olaj ára lehet hogy 800ft/l Shell, vagy Repsol, de egy olajcseréért sokallom a 17 ezer forintot, ráadásul Miskolcról menjek fel mindezért 3000 km-ként. Ami negatívum volt az az, hogy a klubtagsággal állítólag kaptam egy 400km-es szervizkupont amivel érted mennek Magyarország területén. Amikor gondom volt, akkor kiderült, hogy mégsem jönnek, de 50-60k-ért beszállítják a motort. Azóta megoldjuk a szervizelést helyben, az egyik barátommal...
     Reply to this


Krissal (msg) 28 Nov. 27, 2012, 8 p.m.   x
Szia!

Köszönöm a korrekt véleményt!
     Reply to this


kmenyus (msg) 27 Nov. 27, 2012, 7:39 p.m.   x
Én is náluk vásároltam, mert beszámították azt a motort, amit másképp nem tudtam eladni. Maga az üzlet korrektül zajlott, a forintos hitel jól mûködik, fix, nincs meglepetés. A motor jó állapotú volt. A fél éves garancia alatt oda hordtam szervizelni, valóban 3 ezrenként kellett cserélni az olajat. A szerviz nem volt túl drága. Viszont amióta lejárt,azóta máshová viszem. Sajnos kiderült, hogy a légszûrõt szakszerûtlenül cserélték. Minden kedvesség és korrektség ellenére megrendült bennük a bizalmam. Lehet, hogy sok típushoz értenek, de az enyémhez például nem.
Viszont ha ismét motort akarnék venni, akkor náluk is szét néznék és bátran vásárolnék. Csak a szervizt oldanám meg máshol.
     Reply to this


Krissal (msg) 26 Nov. 27, 2012, 7:21 p.m.   x
Sziasztok!
Látom, rég nincs vélemény. Azóta valaki vásárolt náluk?
     Reply to this


dl996 (msg) 25 June 2, 2011, 5:40 a.m.   reply to: 21 x
Ebben látod igazad van de november óta elmentem vele 7500-at és jól bírja az olíva is. :-))) Amúgy nagyon szépen köszönöm neked a Kecskeméti infót, nagyon jók a dobozok.
     Reply to this


csetka (msg) 24 June 1, 2011, 10:23 p.m.   x
Köszi ,ha megunom átadom! :d
     Reply to this


Macko (msg) 23 June 1, 2011, 10:18 p.m.   reply to: 22 x
Nyertél, tied a mono hangszóró! :-)
     Reply to this


csetka (msg) 22 June 1, 2011, 10:14 p.m.   reply to: 21 x
Tehetne bele vénuszt az csak 460-ft :D
     Reply to this


Macko (msg) 21 June 1, 2011, 9:37 p.m.   reply to: 18 x
Annál az olivaolaj is drágább! :-)))
     Reply to this


VZ800 Marauder (msg) 20 June 1, 2011, 9:36 p.m.   x
Sziasztok,125-ös motort keresek, A1 es forgalmival!
Endúró,szupermoto esetleg gyorsasági is!
Köszi . Tormi
     Reply to this


tsanyi (msg) 19 June 1, 2011, 9:35 p.m.   reply to: 15 x
Így érthetõ a sûrû olajcsere bár ezt még sûrûbbé tenném inkább:))....én is ott vettem most a télen és igazából jók a tapasztalataim, de fogalmam sincs milyen olajat tesznek bele(shellt mondtak) és ott sem lehetek így nem érdekel a gar. inkább megoldom magam....
     Reply to this


csetka (msg) 18 June 1, 2011, 8:26 p.m.   x
800-ft olajat én is kicserélném , de lehet ,hogy bele se engedném tenni :D
     Reply to this


dl996 (msg) 17 June 1, 2011, 8:17 p.m.   x
Én nem tudtam új motort venni mert 1: a mai anyagi helyzetem sajnos nem engedi meg, 2: az álltalam választott tipust már nem forgalmazzák az EU-ban. Bent jártam náluk, megláttam és innen már nem volt visszaút. Õk azért örültek mert jött valaki és végre elvitte a DL 1000-et nekem meg szimpatikusak voltak a kiszámítható feltételek. Nem értek a mai motorokhoz mert ezek már nem Simson-ok, ezért a szervizükre (ami szerintem nagyon komoly) vagyok hagyatkozva. Mindig jó keddvel, széles mosollyal fogadnak, és a szervizköltséget is elõre közlik nincs utólagos plussz.
     Reply to this


bob (msg) 16 June 1, 2011, 7:55 p.m.   reply to: 14 x
A modern motorok 5000 - 6000 kmként :) ráadást 1000 Ft feletti áron az olaj literje
     Reply to this


dl996 (msg) 15 June 1, 2011, 7:45 p.m.   x
Nem tudom mennyire biznicc.. de az utolsó két szervizen 800 ft/l áron kaptuk az olajat mint RB tagok.
Elõtte ha már 1500- ért tudtunk szerezni akkor örültönk de nagyon.
     Reply to this


Diver (msg) 14 June 1, 2011, 7:25 p.m.   reply to: 13 x
Már elnézést, hogy beleveúúúú...
Nem vettem ott semmit, és valszeg nem is fogok...DE!
3000-ként berendelik (???) a mocikat olajcserére??? Fasza...
Na akkor itt a biznicc...:-(((
Mondjuk ez elég szánalmas, mert a korszerû, modern (utcai) motorolajok ennél sokkal többet bírnak...szerintem...
     Reply to this


dl996 (msg) 13 June 1, 2011, 7:18 p.m.   x
Hali!
A 3000-es olajcsere igaz, hogy sûrû de szerintük kell. A motorok árait nekik is megszabják mint vétel mint eladás szemponjából ha jól tudom.
De ebben egyetértek, hogy az jár jól aki hosszabb idõben gondolkodik a náluk vásárolt motorral.
     Reply to this


Kazi (msg) 12 May 31, 2011, 9:29 p.m.   x
Drágák, a hitelük nem rossz, garancia van de berendeltek olajcserére 3000 km -ként pedig Hondát vettem. A gépkönyv 6000 km- i olajcserét írt!
A náluk vásárolt mocit akartam becserélni szintén náluk egy másikra, arcpirítóan alacsony áron akarták beszámolni a másikba! Mikor kérdeztem miért, azt monták kereskedõk vagyunk. Szóval én még egyszer nem vennék ott mocit. De ha nem akarod hamar lecserélni, és üzembiztos motort akarsz meggondolandó!
     Reply to this


dl996 (msg) 11 May 31, 2011, 7:21 p.m.   x
Üdv Mindenkinek!
Látom nagyon vegyesek az érzelmek. Én 2010 novemberében vettem náluk motort már a Pécsi üzletükben. Beszámolták a régi motorom és elhoztam a másikat. Részemrõl jó teljesen piaciárat mondtak mindkettõre és 9 hónap garanciát kaptam a 2004-es motorra. Cseréltek rajta azóta GARANCIÁBAN: tápszivattyút, kerékcsapágy garnitúrát, láncot. Kaptam hozzá grátiszba egy bukócsövet. Én személy szerint nagyon meg vagyok velük elégedve. Az árakra kitérve valamibõl nekik is meg kell élniük mint ahogy minden vállalkozónak nekik is meg van az árrésük. Szerintem senki nem dolgozik ingyen és ök senkit nem kényszerítenek vásárlásra- eladásra.
Van egy bizonyos japán követelményrendszer amit be kell tartaniuk.
Tehát nekem minden ok.
     Reply to this


tsanyi (msg) 10 Oct. 11, 2010, 9:34 a.m.   x
esetleg alternatívaként ez a topic? : Link
     Reply to this


hellboy780917 (msg) 9 Oct. 11, 2010, 9:08 a.m.   reply to: 1 x
ha abból indulsz ki, hogy baj is elõfordulhat a géppel, netán leragadnál vele valahol, akkor nagyon korrekt a hozzáállásuk, s ahogy mondták, nem dolgoznak olyan drágán (bár ez helyrajzi függõ is lehet...), s ami számomra nagyon pozitív, hogy jogkövetõ a hozzáállásuk a dolgokhoz, ami úgy ámblokk a többi kereskedésre, szervizre, legyen az bármilyen márka, vagy márkaképviselet, nem jellemzõ cseppet sem...

viszont ennek ára van, amit vételkor, vagy eladáskor erõsen érezni fogsz... kérdés az, felvállalod a nem versenyképes árat vételkor, a szolgáltatásért cserébe, ami jobb esetben elkerül téged...
     Reply to this


Geeza (msg) 8 Oct. 11, 2010, 7:34 a.m.   x
Itt úgy kell kezdeni "Miért nem a segítség rovatba írtál"
Nem elfér még egy topik?


Én az RB-nél vettem a motorom 2005 áprilisában. Nagyon megvagyok elégedve vele, bár ez lehet hogy szerencse kérdése is. A motorral nincs semmi gond. Rendesen átvizsgálják, szervizelik. Csak azt kellet cserélni a mi a normális használatkor szükséges. Olaj, gumi, fékolaj, 1 garnitúra lánc szett, gyertya.
A gépet 36 havi hitelre vettem (ami már lejárt). A pénzügyekre nagyon oda kell figyelni. Azt mondják nem kell átírási költséget fizetni csak a hitel végén.
Ez nem így van. Ugyan is amikor megveszed, neked kell fizetni egy bejegyzést, hogy üzembentartó vagy. Ez pont annyiba kerül mint az átíratás. Amikor lejár a hitel fizetheted az átíratást a nevedre. Számolni sem nagyon tudtak. Figyelj nagyon oda, menyi pénzt adsz és menyirõl kapsz nyugtát. Biztos véletlen volt, de nálam elszámolták magukat 1 000 Ft-tal. Végül korrektül rendeztük a dolgot.
Összegezve: ajánlani tudom az RB-t. véleményem szerint megbízható motorokat adnak, garanciát vállalnak rá, jó a szerviz. A Pénzre nagyon figyelj. De bárhol veszel motort mindenütt igaz. Ne legyen kétértelmû semmilyen pénzügyi dolog.
     Reply to this


matador (msg) 7 Oct. 10, 2010, 11:35 p.m.   x
Segítség rovatban is eléglett volna, nem kell újabb topikot nyitni szerintem.
     Reply to this


matador (msg) 6 Oct. 10, 2010, 9:01 p.m.   x
Én egy kis virágot vettem náluk, Q drágán 2 év múlva kénytelen voltam megválni tõle buktam rajta 200EFt.
A motor az elsõ 1500 km után lánc cserére, és meghajtó fogaskerék cserére szorult,csattogott, stb.., az elsõ féken is javítani kellett valamit, mrt nem fogott az egyik oldalon, hála égnek akkor még ott melózott Spáth Tibi bácsi mint mûszakis góré és Õ intézte ingyen./ Father motoros társa és ismeretség miatt/Ennek 12 éve azóta biztos minden más.
     Reply to this


ropi (msg) 5 Oct. 10, 2010, 8:39 p.m.   reply to: 1 x
én is absolute beginner voltam anno, 2004 ben. Volt egy Virago 535 ösöm,amit hamar kinõttem, 3000 km es volt, és a Rb ban egy testesebb 800 as Maraudert találtam, akkor öt éveset, 25 000 km rel. A RB ban 30 000 harnminc ezerért "bevizsgálták, és ajánlottak érte 1 milkót, de a gép 5 vagy 6 évesen szinte zsir új volt,. mondok nekik, ok, kössz, akkor eladom a piacon 1,3 ért, õk, vihetem, de fizessem ki a 30 000 -t a bevizsgálás diját. Végül nem szarakodtam, nem vagyok eléggé seftes fazon, a mrauder bevált, de az a 25 lehetett akéár 60 000 is, hiába irnak garanciát, szinte kezdettõl fogyasztotta az olajat. Szóval eladni venni nem ajánlom a RB-t, ellenben szerintem, nekem, aki nem csak seftes, de bütykölõs fazon sem vagyok, a szervizük eddig mindig korrekt megbizható volt és nem rossz áron dolgoznak.
     Reply to this


tsanyi (msg) 4 Oct. 10, 2010, 7:37 p.m.   x
tényleg, hogy lehet új topicot indítani?.....nem találom pedig annyi ötletem lenne..:))
     Reply to this


Hoterkep
Hirdetések
Member count: 26743